4 eetl. gemengde groene kruiden zoals peterselie, bieslook, kervel, basilicum
150 g boter op kamertemperatuur
400 g verse kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken
zout en versgemalen peper
1 eetl. olie
500 g kleine nieuwe aardappeltjes, bijv. Opperdoezer ronde
1 theel. geraspte schil van schoongeboende citroen
1 eetl. citroensap
Bereiden
Vermaal de geroosterde boterhammen in de keukenmachine met de mosterd, kruiden en 50 gram boter tot een fijn mengsel. Verwarm de oven op 180°C.Bestrooi de visfilets rondom met zout en peper en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek ze met het kruidenmengsel. Bak de kabeljauw in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Was de aardappelen goed en kook ze in ruim kokend water met wat zout in circa 20 minuten gaar. Vermeng de rest van de boter met citroenrasp en -sap en voeg wat zout en peper toe. Schep de boter door de aardappelen en serveer deze met de vis. Garneer eventueel met nog wat groene kruiden.
Variatie
Neem in plaats van nieuwe aardappeltjes geschilde krieltjes.
Voedingswaarde
eiwit
22 g
koolhydraten
32 g
vet
38 g
Kcal
570
Het volgende product(en) is op het gekozen moment niet in de aanbieding