Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa

Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa

Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram kabeljauwfilet, in 4 gelijke stukken
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 gram rauwe bieten, geschild
  • 2 takjes tijm
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje peterselie of kervel
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram gepelde pistachenoten
  • 50 milliliter olijfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper. Meng de geraspte citroenschil met de bloem en wentel de vis erdoor. Schud de overtollige bloem eraf en zet de vis in de koelkast. Snijd de bieten in dikke parten en schud ze in een ovenschaal om met de tijm en 2 eetlepels olijfolie. Maal er wat peper over en giet er een paar lepels water bij. Dek af met aluminiumfolie en bak de bieten in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Maal intussen alle ingrediënten voor de pistachesalsa fijn met een staafmixer en breng de salsa op smaak met zout en peper.
Bereiden
Neem de bieten uit de oven en bak intussen de visfilets in de rest van de olie in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Serveer de kabeljauw met de bieten en een lepeltje pistachesalsa.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
10 g
vet
15 g
Kcal
280