In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met groenterösti

Kabeljauw met groenterösti

Kabeljauw met groenterösti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 zak tortillachips naturel of chili
  • 600 gram diepvrieskabeljauwfilet, ontdooid
  • sap van 1 citroen
  • 1 kleine knolselderij, geschild
  • 2 winterwortels, geschrapt
  • 1 prei, in ringen
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • evt. citroen en dille om te garneren
  • keukenpapier
Bereiden
Verkruimel de tortillachips in een keukenmachine of plet ze in een plastic zak met een fles of deegroller. Dep de vis droog en wrijf in met citroensap, zout en peper. Rasp de knolselderij en wortel grof. Meng de knolselderij, wortel en prei met de helft van de losgeklopte eieren, bloem, zout en peper. Wentel de vis eerst door de rest van het ei en daarna door de tortillachips. Verhit de olie in 2 koekenpannen. Schep in de ene pan rondjes van het röstibeslag en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kabeljauw in de andere pan op middelhoge stand 3-4 minuten per kant. Serveer de vis met de groenterösti. Garneer eventueel met een schijfje citroen en wat dille.
Variatie
Vervang de kabeljauw door koolvis of tilapia. Maak de groenterösti iets pittiger en voeg 1 theelepel paprikapoeder of een mespuntje cayennepeper toe aan het beslag.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
45 g
vet
31 g
Kcal
660