1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met kerrie-kaasroom

Kabeljauw met kerrie-kaasroom

Kabeljauw met kerrie-kaasroom product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g diepvries kabeljauwfilets (Vismarine), ontdooid
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g wortel, in smalle reepjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 300 g prei, in smalle ringetjes
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 300 ml kookroom
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 300 g tagliatelle
  • lage ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de drooggedepte kabel-jauwfilet in gelijke delen. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Kook de wortel 3 minuten, giet af en spoel er koud water over. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei 2 minuten. Leg 6 stukken kabeljauwfilet naast elkaar. Verdeel 3/4 deel van de wortel en prei erover en leg de andere stukken kabeljauw er precies op zodat een strakke sandwich ontstaat. Zet deze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de wortel en prei erover. Bak de kerriepoeder in het bakvet van de prei en meng de kookroom erdoor. Schep de helft van de kaas erdoor en schenk de kerrieroom over de vis. Verdeel de rest van de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de tagliatelle beetgaar en giet af. Serveer de kabeljauw op de tagliatelle.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 380
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie