1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met komkommermuntsaus

Kabeljauw met komkommermuntsaus

Kabeljauw met komkommermuntsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 2 tomaten
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 2 eetlepels balsamicoazijn of citroensap
  • 2 eetlepels mosterd
  • 100 milliliter olijf- of arachideolie
  • 1 komkommer, geschild, in blokjes
  • 1 eetlepel gehakte muntblaadjes
  • 2 winterwortels, geschrapt
  • 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 eetlepel honing
Bereiden
Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Dep de vis droog. Meng de balsamicoazijn met de mosterd en zout in een pan. Voeg al kloppend 6 eetlepels olijfolie in een straaltje toe. Schep de tomaten en komkommerblokjes erdoor en verwarm op een lage stand. Meng de munt erdoor en houd de saus warm. Schaaf de wortels in lange linten en kook ze 3-4 minuten. Bak intussen in 2 eetlepels olijfolie de aardappelschijfjes. Bak de kabeljauw in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Schep de honing door de wortellinten. Serveer de vis met de saus, de gebakken aardappels en de wortel.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 505
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie