Kabeljauw met prei en kerrie - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met prei en kerrie

Kabeljauw met prei en kerrie

Kabeljauw met prei en kerrie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid
  • 3 eetlepel bloem
  • 3 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 400 gram prei, in smalle ringen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 450 gram voorgekookte krieltjes, gehalveerd
  • 100 milliliter visbouillon
  • 200 milliliter kookroom
  • 4 partjes citroen
  • aluminiumfolie
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220oC. Dep de vis droog en verdeel deze in 4 porties. Bestrooi de vis met zout en versgema- len peper en haal door de bloem. Verhit 2 eetlepels van de olie en bak de vis hierin 2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd deze warm onder alumini- umfolie. Roerbak de prei met kerriepoeder 3 minuten in het bakvet. Leg de krieltjes op de bakplaat, besprenkel met de rest vandeolieenbakzehoogindeovenin circa 15 minuten goudbruin. Giet de vis- bouillon en kookroom bij de prei en kook zachtjes 3 minuten. Serveer de preisaus bij de vis en de krieltjes en garneer met citroen.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
33 g
vet
19 g
Kcal
445