Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met waterkers saus en Hollandse garnalen

Kabeljauw met waterkers saus en Hollandse garnalen

Kabeljauw met waterkers saus en Hollandse garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 30 gram boter
  • 75 gram waterkers of rucola
  • 1 zakje Knorr Bieslook Roomsaus
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bieslook, gesnipperd
  • rasp van 1 citroen
  • 4 kabeljauwfilets (125 g per stuk), met vel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter in een sauspannetje en smoor hierin kort de waterkers. Voeg 250 ml koud water en de inhoud van het zakje saus toe en breng de saus al roerend aan de kook. Pureer deze vervolgens met de staafmixer zodat er een gladde saus ontstaat. Meng de garnalen met de olijfolie, bieslook en citroenrasp. Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi met zout en peper. Verhit 3 eetlepels margarine in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de filets op de velkant rustig totdat het vel goudbruin is. Draai de filets voorzichtig om en bak ze nog even kort aan. Laat de filets in de oven 3-4 minuten verder garen. Leg de filets midden op borden, verdeel de garnalen en vervolgens de saus erover. Serveer met een aardappelgratin.
Variatie
Aardappelgratin met Calvé: Verwarm de oven voor op 180°C. Kook voor 4 personen 700 gram aardappelschijfjes in ongeveer 10 minuten gaar en giet ze af. Verdeel de aardappelplakjes over een platte ovenschaal van 30 x 22 cm. Meng 12 eetlepels Calvé Licht & Romig met 100 ml halfvolle melk, 6 eetlepels Parmezaanse kaas, 3 eetlepels bieslook en zout en peper naar smaak. Schenk het mengsel over de aardappelen, bestrooi met de rest van de kaas en bak de aardappels in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.