1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwfilet met amandelcrunch

Kabeljauwfilet met amandelcrunch

Kabeljauwfilet met amandelcrunch product foto
  • Ingredienten:

  • 2 winterwortels, geschrapt
  • 1 courgette
  • 500 gram kabeljauw (vers of diepvries), in gelijke stukken
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • bakplaat met bakpapier of ovenschaal, ingevet
Bereiden
Snijd de winterwortels in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf wortellinten. Snijd de linten in de lengte nogmaals door zodat je brede slierten hebt. Doe hetzelfde met de courgette. Verwarm de oven voor op 180oC. Bestrooi de kabel- jauw rondom met zout en peper en bestuif met bloem. Leg de vis op de bakplaat. Meng 2 eetlepels eiwit met het amandelschaafsel en verdeel dit over de bovenkant van de vis. Bak de vis in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goud- bruin. Kook intussen de groente- linten in ruim kokend water met zout in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en schep de peterselie erdoor- heen. Verdeel de groentelinten over 4 warme borden en leg er een stuk kabeljauw op. Lekker met gebakken aardappels.
Variatie
Vervang de kabeljauw door een andere witvis, zoals tilapia.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 240
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie