1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

Kabeljauwfilet met witlof en mosterd product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram aardappelen
  • zout en versgemalen peper
  • 600 gram kabeljauwfilet ontdooid
  • 4 struikjes witlof
  • 1 citroen
  • 50 gram boter
  • 150 milliliter kookroom of koffieroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepel gehakte peterselie
Bereiden
Kook de aardappelen met zout gaar. Dep de visfilets droog en verdeel ze in gelijke moten. Bestrooi ze met zout en peper. Snijd de harde kernen uit het witlof en snijd de struikjes in de lengte in smalle repen. Pers een halve citroen en verdeel de andere helft in partjes. Verhit de boter. Bak hierin de vis in 2-3 minuten per kant gaar. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de witlofrepen bij het bakvet en bak ze al omscheppend op een hoge stand 3 minuten. Voeg citroensap, kookroom,mosterd en honing toe en verwarm nog 1 minuut. Schep het witlof op warme borden. Leg de vis erop, strooi de peterselie erover en garneer met citroen. Serveer de aardappelen erbij.
Variatie
Neem in plaats van witlof repen prei.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 36 g
  • koolhydraten
  • 53 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 545
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie