Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwreepjes met groene groenten

Kabeljauwreepjes met groene groenten

Kabeljauwreepjes met groene groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g diepvries tuinbonen, ontdooid
  • 150 g peultjes, afgehaald
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
  • 400 g kabeljauwfilet, in brede repen
  • 12 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 6 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries)
Voorbereiden
Kook de groenten in 4 minuten in water met zout beetgaar, giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden
Verhit de olijfolie in de wok, bak de knoflook 1 minuut, schep de kabeljauwrepen erdoor en roerbak ze voorzichtig op een hoge stand 2-3 minuten. Schep de groenten erdoor met de olijven, tomaten, balsamicoazijn, peper, zout en Italiaanse kruiden. Ve­r­warm nog 2-3 minuten op halve stand.
Variatie
In plaats van kabeljauw is tilapia, tonijn of zalm ook heel lekker.Vervang de peultjes eens door sugarsnaps en de Italiaanse kruiden door groene pesto.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
7 g
vet
17 g
Kcal
280