Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 2 teentje knoflook in plakjes
  • 1 ui in ringen
  • 2 winterwortels in blokken of repen
  • 2 koolrabi\'s in blokken
  • 100 milliliter visbouillon
  • 1 eetlepel honing
  • theelepel geraspte gemberwortel
  • 1 sinaasappel schoongeboend, in plakken
  • 75 gram boter
  • 1 eetlepel verse dille of dragon
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog, besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en versgemalen peper. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de wortel en koolrabi toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de groenten in een ovenschaal en leg de vis erop. Meng de bouillon met de honing en gember en giet dit mengsel over de vis. Leg de sinaasappelplakken en de boter in vlokjes op de vis. Dek de schotel af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met dille. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
12 g
vet
24 g
Kcal
390