In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwstoofpotje met bonenrijst

Kabeljauwstoofpotje met bonenrijst

Kabeljauwstoofpotje met bonenrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4 eetlepels limoen- of citroensap
  • 250 gram rijst
  • 3 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 paprika's (groen + rood) zonder zaadjes, in repen
  • 2 vleestomaten in plakken
  • 4 lente-/blosuitjes in stukjes van 3 cm
  • 3 eetlepels gehakte verse koriander
  • 1 blikje (ca. 200gr) zwarte bonen of kidneybonen
Bereiden
Dep de vis droog en bestrooi met zout. Meng de knoflook met het limoensap en schenk over de vis. Marineer circa 20 minuten. Kook intussen de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de vis met de marinade toe en stoof circa 2 minuten. Giet de kokosmelk met 200 ml water erbij en voeg de paprika’s, tomaten, bosuitjes en 1 eetlepel koriander toe. Stoof zachtjes circa 5 minuten. Verwarm intussen de bonen, giet ze af en schep ze door de rijst. Bestrooi de stoofpot met de rest van de koriander en serveer met de bonenrijst.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
66 g
vet
23 g
Kcal
650