1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwstoofpotje met bonenrijst

Kabeljauwstoofpotje met bonenrijst

Kabeljauwstoofpotje met bonenrijst product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4 eetlepels limoen- of citroensap
  • 250 gram rijst
  • 3 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 paprika's (groen + rood) zonder zaadjes, in repen
  • 2 vleestomaten in plakken
  • 4 lente-/blosuitjes in stukjes van 3 cm
  • 3 eetlepels gehakte verse koriander
  • 1 blikje (ca. 200gr) zwarte bonen of kidneybonen
Bereiden
Dep de vis droog en bestrooi met zout. Meng de knoflook met het limoensap en schenk over de vis. Marineer circa 20 minuten. Kook intussen de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de vis met de marinade toe en stoof circa 2 minuten. Giet de kokosmelk met 200 ml water erbij en voeg de paprika’s, tomaten, bosuitjes en 1 eetlepel koriander toe. Stoof zachtjes circa 5 minuten. Verwarm intussen de bonen, giet ze af en schep ze door de rijst. Bestrooi de stoofpot met de rest van de koriander en serveer met de bonenrijst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 40 g
  • koolhydraten
  • 66 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 650
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie