Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten

Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten

Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kalfsentrecotes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 witte boterhammen, zonder korsten
  • handje verse kruiden als peterselie, basilicum, bieslook, tijm, rozemarijn, oregano
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. boter
  • 400 g verse of diepvriesdoperwten
  • 2 eetl. olijfolie
  • bosje waterkers (harde stelen verwijderd) of rucola
Bereiden
Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Droog de boterhammen in de broodrooster. Maal het brood met de kruiden, ansjovis, knoflook en 2 eetlepels boter in de keukenmachine fijn. Breng water met zout aan de kook en kook de doperwten hierin 2 minuten. Giet ze af en laat uitlekken. Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de rest van de boter en de olijfolie in de koekenpan en bak de entrecotes op hoge stand aan beide kanten 2 minuten. Leg ze in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Zet ze een paar minuten onder de grill tot ze mooi bruin zijn. Verwarm ondertussen de doperwten in het bakvet van het vlees en schep de waterkers erdoor. Verdeel de groenten over 4 borden, leg er een entrecote op en giet er wat van de jus uit de ovenschaal over.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
42 g
vet
22 g
Kcal
615