1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsoester met groene-bonen­salade

Kalfsoester met groene-bonen­salade

Kalfsoester met groene-bonen­salade product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kalfsoesters
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g boter
  • 1 sinaasappel
  • voor de bonensalade:
  • 200 g haricots verts
  • 200 g snijbonen, in ruitjes of brede reepjes
  • 200 g peultjes
  • 150 g flageolets (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • voor de dressing:
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. sherry
  • stukje (2 cm) gemberwortel, geraspt
  • 1 eetl. witte balsamicoazijn of citroensap
Bereiden
Begin met de bonensalade. Kook de haricots verts, snijbonen en peultjes afzonderlijk 3 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schik de groenten inclusief de flageolets op 4 borden en giet de dressing erover. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze even warm onder aluminiumfolie. Boen de sinaasappel schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Voeg sap en rasp bij het bakvet. Serveer het vlees met de saus en de salade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 530
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie