Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsoester met groene-bonen­salade

Kalfsoester met groene-bonen­salade

Kalfsoester met groene-bonen­salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kalfsoesters
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g boter
  • 1 sinaasappel
  • voor de bonensalade:
  • 200 g haricots verts
  • 200 g snijbonen, in ruitjes of brede reepjes
  • 200 g peultjes
  • 150 g flageolets (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • voor de dressing:
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. sherry
  • stukje (2 cm) gemberwortel, geraspt
  • 1 eetl. witte balsamicoazijn of citroensap
Bereiden
Begin met de bonensalade. Kook de haricots verts, snijbonen en peultjes afzonderlijk 3 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schik de groenten inclusief de flageolets op 4 borden en giet de dressing erover. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze even warm onder aluminiumfolie. Boen de sinaasappel schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Voeg sap en rasp bij het bakvet. Serveer het vlees met de saus en de salade.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
15 g
vet
38 g
Kcal
530