Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsoester met mosterdsaus en prei

Kalfsoester met mosterdsaus en prei

Kalfsoester met mosterdsaus en prei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kalfsoesters
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • 2 eetl. dijonmosterd
  • 100 g kleine augurken (cornichons), in plakjes
  • voor de prei:
  • 8 kleine preien
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 theel. dijonmosterd
  • 2 eetl. gehakte bieslook of 1 eetl. gehakte verse dragonkeukengaren
Bereiden
Begin met de prei. Snijd deze in gelijke stukken. Maak er 4 gelijke bosjes van en bind deze vast met keukengaren. Kook de prei in 7-9 minuten beetgaar. Klop de wijnazijn met olijfolie en 1 theelepel mosterd tot een vinaigrette. Schep de bieslook of dragon erdoor. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 gram boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de uien in het bakvet tot ze glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Roer de mosterd erdoor en voeg de rest van de boter in stukjes toe. Klop met een garde tot een glanzende saus. Roer de plakjes augurk erdoor. Serveer de kalfsoesters met deze saus. Leg de warme tot lauwwarme prei op een schaal en giet de vinaigrette erover.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
9 g
vet
44 g
Kcal
555