1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsoester met mosterdsaus en prei

Kalfsoester met mosterdsaus en prei

Kalfsoester met mosterdsaus en prei product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kalfsoesters
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • 2 eetl. dijonmosterd
  • 100 g kleine augurken (cornichons), in plakjes
  • voor de prei:
  • 8 kleine preien
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 theel. dijonmosterd
  • 2 eetl. gehakte bieslook of 1 eetl. gehakte verse dragonkeukengaren
Bereiden
Begin met de prei. Snijd deze in gelijke stukken. Maak er 4 gelijke bosjes van en bind deze vast met keukengaren. Kook de prei in 7-9 minuten beetgaar. Klop de wijnazijn met olijfolie en 1 theelepel mosterd tot een vinaigrette. Schep de bieslook of dragon erdoor. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 gram boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de uien in het bakvet tot ze glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Roer de mosterd erdoor en voeg de rest van de boter in stukjes toe. Klop met een garde tot een glanzende saus. Roer de plakjes augurk erdoor. Serveer de kalfsoesters met deze saus. Leg de warme tot lauwwarme prei op een schaal en giet de vinaigrette erover.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 44 g
  • Kcal
  • 555
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie