1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsreepjes met Chinese kool en tijm

Kalfsreepjes met Chinese kool en tijm

Kalfsreepjes met Chinese kool en tijm product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g ongepaneerde kalfsschnitzels, in reepjes
  • 1/2 theel. gemberpoeder
  • 4 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 400 g Chinese kool, in reepjes
  • 1 theel. verse tijmblaadjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 glas witte wijn of droge sherry
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
Voorbereiden
Bestrooi de kalfsreepjes met gember­poeder.
Bereiden
Verhit de olie en roerbak de vleesreepjes enkele minuten tot ze rondom lichtbruin zijn. Voeg de koolreepjes bij het vlees met tijm, zout en peper en schep ze regelmatig om. Giet de wijn erbij en stoof 2 minuten. Rooster intussen de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Strooi ze vlak vóór het serveren over het gerecht.
Variatie
Vervang de kalfsschnitzel door kipfilet of varkenshaas. Neem in plaats van Chinese kool, witlof of spitskool. 
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie