Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsrolletjes gevuld met mozzarellaomelet

Kalfsrolletjes gevuld met mozzarellaomelet

Kalfsrolletjes gevuld met mozzarellaomelet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eieren
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 bolletje mozzarella, klein gesneden
  • 1 eetl. boter
  • 4 kalfsschnitzels van ca. 150 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • handje basilicumblaadjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 100 g rucola
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • keukentouw of cocktailprikkers
Voorbereiden
Klop de eieren los met de mosterd en de stukjes mozzarella. Verwarm een theelepel van de boter in een koekenpan, giet het eimengsel erin en laat op lage stand afgedekt in circa 5 minuten garen. Neem de omelet uit de pan en laat afkoelen. Snijd de omelet in 4 repen.
Bereiden
Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper en beleg ze met een paar basilicum-blaadjes en een reep omelet. Snijd de omelet indien nodig bij zodat deze niet uit het rolletje steekt. Rol het vlees op en zet het vast met een stukje touw of een prikker. Verwarm de rest van de boter met 2 eetlepels van de olie en bak de rolletjes op middelhoge stand rondom bruin. Braad de rolletjes dan op lage stand in circa 10 minuten rosé. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook op hoge stand 1 minuut. Schep de knoflook door de rucola. Bestrooi met wat zout en peper. Snijd de rolletjes in dikke plakken en serveer ze op een bergje rucola.

Voedingswaarde

eiwit
49 g
koolhydraten
3 g
vet
34 g
Kcal
510