1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd

Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd

Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g kalfslappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 6 sjalotjes, in vieren of in partjes
  • 40 g bloem
  • 300 ml witte wijn
  • 1 potje kalfsfond (380 ml)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 courgette, in dikke halve plakjes
  • 100 ml kookroom
  • 2 eetl. grove mosterd
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter of het bakproduct en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin. Schep het uit de pan. Fruit de sjalotjes in het braadvet. Bestrooi ze met bloem, bak nog 2 minuten en giet al roerende de wijn en de fond erbij. Breng deze saus aan de kook. Schakel nu op een lage stand en voeg de laurierblaadjes en het vlees toe. Stoof zachtjes met deksel 1 uur. Schep af en toe om. Voeg, als de saus te dik is, een scheutje water of wijn toe. Voeg de courgette, kookroom en mosterd toe en stoof zachtjes nog 15 minuten. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
Variatie
- Het kalfsvlees kan vervangen worden door magere runderlappen. - Neem in plaats van kookroom demi crème fraîche (Melkan).
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 38 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 545
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie