1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsvleesschotel met tuinbonen en uitjes

Kalfsvleesschotel met tuinbonen en uitjes

Kalfsvleesschotel met tuinbonen en uitjes product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g kalfslappen, in blokjes van 3 cm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 200 ml Sunny Mountain Wit
  • 100 ml water
  • 1 zakje juspoeder
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 3 tomaten, gepeld, in vieren
  • 8 Amsterdamse uien of 2 eetl. zilveruitjes
  • 200 g diepvries tuinbonen
Voorbereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bereiden
Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Bak de ui en knoflook 2 minuten mee. Voeg al roerend de wijn, het water en de juspoeder toe. Schep de courgette, komkommer, tomaten en Amsterdamse uien erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper, stoof met deksel op de pan circa 35 minuten en voeg de tuinbonen de laatste 10 minuten toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 440
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie