1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoen met champignon-druivensaus

Kalkoen met champignon-druivensaus

Kalkoen met champignon-druivensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g kalkoenfilet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes of in vieren
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 eetl. Dijonmosterd
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
  • 150 g witte druiven zonder pit, gehalveerd
Voorbereiden
Snijd de kalkoenfilet in 4 platte stukken. Bestrooi ze met zout en peper.
Bereiden
Verhit de boter en bak hierin de kalkoenfilets in 12 minuten zachtjes bruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Bak de champignons in het braadvet. Schenk de wijn erbij en laat deze iets inkoken. Roer de mosterd en crème fraîche erdoor. Schep de druiven door de saus. Serveer de kalkoen met de mosterdsaus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 450
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie