Kalkoen ‘tonnato’ - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoen ‘tonnato’

Kalkoen ‘tonnato’

Kalkoen ‘tonnato’ product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram kalkoenfilet, aan een stuk
  • 2 eetlepel olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes peterselie
  • 1 blikje tonijn op olie (ca. 200 g), uitgelekt
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepel olijfolie
Voorbereiden
Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak rondom lichtbruin in de olijfolie. Voeg de bouillon en de kruiden toe en stoof zachtjes 25-30 minuten. Laat de kalkoen in het stoofvocht afkoelen.
Bereiden
Haal de kalkoen uit het stoofvocht, dep droog en snijd het vlees in dunne plakken. Bewaar het stoofvocht. Verdeel de plakken kalkoen over 4 borden. Pureer voor de tonijnsaus de tonijn, ansjovis, 1 eetlepel kappertjes, citroensap en eidooier. Giet de olijfolie in een dun straaltje erbij tot de saus bindt. Voeg eventueel een klein scheutje stoofvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Giet de tonijnsaus over de kalkoen en bestrooi met de overige kappertjes.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
1 g
vet
25 g
Kcal
415