1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoen uit de wok met witlof

Kalkoen uit de wok met witlof

Kalkoen uit de wok met witlof product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepel olijf- of arachideolie
  • 500 gram kalkoenfilet in repen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 appel geschild, in stukjes
  • 400 gram witlof in reepjes
  • 2 eetlepel geschaafde amandelen of ongezouten pinda’s
Bereiden
Verhit de olie en roerbak hierin de kalkoenreepjes 5 minuten. Schep de ui erdoor en bak nog 5 minuten. Voeg zout en peper toe. Sprenkel citroensap over de appel, schep de witlof en appel door de roerbakschotel en bak 3 minuten. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht. Lekker met stokbrood.
Variatie
• Vervang witlof door prei. • Voeg eens 150 gram gehalveerde pitloze witte druiven of 50 gram blanke rozijnen toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 315
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie