Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoen uit de wok met witlof

Kalkoen uit de wok met witlof

Kalkoen uit de wok met witlof product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepel olijf- of arachideolie
  • 500 gram kalkoenfilet in repen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 appel geschild, in stukjes
  • 400 gram witlof in reepjes
  • 2 eetlepel geschaafde amandelen of ongezouten pinda’s
Bereiden
Verhit de olie en roerbak hierin de kalkoenreepjes 5 minuten. Schep de ui erdoor en bak nog 5 minuten. Voeg zout en peper toe. Sprenkel citroensap over de appel, schep de witlof en appel door de roerbakschotel en bak 3 minuten. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht. Lekker met stokbrood.
Variatie
• Vervang witlof door prei. • Voeg eens 150 gram gehalveerde pitloze witte druiven of 50 gram blanke rozijnen toe.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
8 g
vet
16 g
Kcal
315