1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoencurry met yoghurt, noten en rozijnen

Kalkoencurry met yoghurt, noten en rozijnen

Kalkoencurry met yoghurt, noten en rozijnen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theel. gemberpoeder
  • peper
  • 1/2 eetl. kerriepoeder of kurkuma
  • 1/2 theel. chilipoeder of paprikapoeder
  • 750 g kalkoenfilet, in smalle repen
  • 5 eetl. (olijf)olie
  • 1 ui, gepeld en grof geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. maïzena
  • 300 ml magere of volle yoghurt (Melkan)
  • 100 g cashewnoten
  • 100 g blanke rozijnen
Voorbereiden
Meng de specerijen en strooi ze over de kalkoenfilet.
Bereiden
Verhit de olie en roerbak hierin het kalkoenvlees. Voeg de ui samen met de knoflook en de maïzena bij de yoghurt. Hak de helft van de noten fijn en roer ze door de yoghurt. Voeg het yoghurtmengsel bij de kalkoenfilet en stoof zachtjes 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe. Roer vlak voor het serveren de rest van de cashewnoten door de curry.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 55 g
  • koolhydraten
  • 26 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 630
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie