Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoencurry met yoghurt, noten en rozijnen

Kalkoencurry met yoghurt, noten en rozijnen

Kalkoencurry met yoghurt, noten en rozijnen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theel. gemberpoeder
  • peper
  • 1/2 eetl. kerriepoeder of kurkuma
  • 1/2 theel. chilipoeder of paprikapoeder
  • 750 g kalkoenfilet, in smalle repen
  • 5 eetl. (olijf)olie
  • 1 ui, gepeld en grof geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. maïzena
  • 300 ml magere of volle yoghurt (Melkan)
  • 100 g cashewnoten
  • 100 g blanke rozijnen
Voorbereiden
Meng de specerijen en strooi ze over de kalkoenfilet.
Bereiden
Verhit de olie en roerbak hierin het kalkoenvlees. Voeg de ui samen met de knoflook en de maïzena bij de yoghurt. Hak de helft van de noten fijn en roer ze door de yoghurt. Voeg het yoghurtmengsel bij de kalkoenfilet en stoof zachtjes 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe. Roer vlak voor het serveren de rest van de cashewnoten door de curry.

Voedingswaarde

eiwit
55 g
koolhydraten
26 g
vet
34 g
Kcal
630