Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoenfilet met sesam en noten

Kalkoenfilet met sesam en noten

Kalkoenfilet met sesam en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kalkoenfilets
  • 4 plakje serranoham
  • 4 plakje brie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepel fijn broodkruim of paneermeel
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel gehakte walnoten of pecannoten
  • 4 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels arachide
  • 40 gram boter
  • 1 eetlepel gehakte lente-/bosui of platte peterselie
Bereiden
Snijd de kalkoenfilets horizontaal in, maar niet helemaal door. Verpak in de ham een plakje brie en leg dit pakketje in de kalkoenfilet. Steek dicht met cocktailprikkers en bestrooi met zout en versgemalen peper. Kluts de eieren in een diep bord. Meng het broodkruim of paneermeel met sesamzaad en nootjes in een ander diep bord. Bestuif de kalkoenfilets eerst met bloem, haal ze daarna door het ei en vervolgens door het sesam-notenmengsel. Druk deze panade goed aan. Verhit de olie met de boter. Bak de kalkoenfilets hierin rondom goudbruin en laat ze op een lage stand circa 10 minuten garen. Keer af en toe om. Serveer het vlees, bestrooid met de hele noten en bosui, met haricots verts (pagina 111) en puree van zoete aardappel (pagina 113).

Voedingswaarde

eiwit
48 g
koolhydraten
12 g
vet
27 g
Kcal
480