In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoenragout met citroen en salie

Kalkoenragout met citroen en salie

Kalkoenragout met citroen en salie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram kalkoenfilet
  • 500 milliliter kipbouillon
  • 1 citroen schoongeboend
  • 75 gram boter
  • 3 eetlepel bloem
  • 50 milliliter kook- of slagroom
  • 1 eetlepel gehakte verse salie
  • 1 ciabattabrood in schine plakken
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 teenjes knoflook
Bereiden
Kook de kalkoenfilet circa 15 minuten in de kippenbouillon. Giet af en vang de bouillon op. Pers één helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Verhit de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Gaar circa 1 minuut. Voeg al roerend in gedeelten de kippenbouillon toe tot een gladde saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng de room, salie, citroensap en kalkoenblokjes erdoor en verwarm zonder te koken. Bestrijk het brood met de olijfolie en knoflook en rooster in een hete grillpan. Serveer het brood met de ragout en garneer met partjes citroen.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
34 g
vet
30 g
Kcal
540