1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoenragout met citroen en salie

Kalkoenragout met citroen en salie

Kalkoenragout met citroen en salie product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram kalkoenfilet
  • 500 milliliter kipbouillon
  • 1 citroen schoongeboend
  • 75 gram boter
  • 3 eetlepel bloem
  • 50 milliliter kook- of slagroom
  • 1 eetlepel gehakte verse salie
  • 1 ciabattabrood in schine plakken
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 teenjes knoflook
Bereiden
Kook de kalkoenfilet circa 15 minuten in de kippenbouillon. Giet af en vang de bouillon op. Pers één helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Verhit de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Gaar circa 1 minuut. Voeg al roerend in gedeelten de kippenbouillon toe tot een gladde saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng de room, salie, citroensap en kalkoenblokjes erdoor en verwarm zonder te koken. Bestrijk het brood met de olijfolie en knoflook en rooster in een hete grillpan. Serveer het brood met de ragout en garneer met partjes citroen.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 540
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie