1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoenragout met cranberry’s

Kalkoenragout met cranberry’s

Kalkoenragout met cranberry’s product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. vloeibaar bakproduct of arachideolie
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 500 gr kalkoenfilet, in blokjes van ca. 2x2 cm
  • 500 ml gevogeltefond, wildfond of kippenbouillon
  • 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 200 gr verse cranberrys
  • 2 eetl. citroensap
  • 200 ml kookroom of (demi) crème fraïche
  • 1-1,5 eetl. aangelengde maizena of allesbinder
Bereiden
Verhit het bakproduct en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de kalkoenblokjes toe en bak rondom lichtbruin. Giet de fond erbij en roer de tijm, cranberry’s en het citroensap erdoor. Stoof circa 15 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Roer de kookroom erdoor en bind de ragout met maizena of allesbinder. Breng op smaak met zout en peper. Serveer in een ragoutbakje naar keuze.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie