1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoenrollade in deeg met parmaham en frambozen

Kalkoenrollade in deeg met parmaham en frambozen

Kalkoenrollade in deeg met parmaham en frambozen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel bloem
  • 8 velletjes hartigetaartdeeg, ontdooid
  • 1 kilogram kalkoenfilet
  • 200 gram parmaham
  • 200 gram frambozen
  • 1 takje munt
  • 1 ei, losgeklopt
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Bestrooi het werkvlak licht met bloem. Leg de velletjes deeg in een rechthoekige vorm met een 1/2 cm overlap aan elkaar en druk de randen goed vast. Snijd de kalkoenfilet aan een kant in en klap het stuk vlees open. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de parmaham erover. Leg de frambozen in het midden van de ham in de lengte van het stuk vlees en snipper er wat munt over. Vouw de ham voorzichtig over de frambozen en vouw daarna het kalkoenvlees eroverheen. Bestrooi de rollade met wat zout en versgemalen peper.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de gevulde rollade op de deeglap en vouw het deeg er netjes aan alle kanten omheen. Snijd hier en daar bij en versier de rol eventueel met restjes van het deeg. Bestrijk het deeg met ei en leg de rol op de bakplaat. Bak de rollade in 45 tot 60 minuten gaar en mooi goudbruin. Laat de rollade voor het opdienen nog even rusten.30 min. + 45/60 min. oventijd
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 42 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie