Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoenspiesjes met groentemie

Kalkoenspiesjes met groentemie

Kalkoenspiesjes met groentemie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenpuree of 2 eetl. ketchup
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 500 gram kalkoenfilets, in blokjes
  • 350 gram mie
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 Chinese kool, in repen
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 1 bakje gebakken uitjes
  • Sateprikkers
Bereiden
Verwarm de ovengrill. Meng de sojasaus met de tomatenpuree, honing, olie, zout en peper. Schep de helft ervan door de kalkoenblokjes en laat 10-15 minuten marineren. Week de satéprikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Rijg het vlees aan de prik- kers en rooster de kalkoenspiesjes 6-8 minuten (niet te dicht) onder de ovengrill. Keer ze af en toe om. Kook de mie met de sugarsnaps en voeg de laatste 3 minuten de Chinese kool toe. Verwarm de kippenbouillon met de rest van de soja- marinade en kook zachtjes in circa 2 mi- nuten tot een saus. Laat de mie met de groenten goed uitlekken. Serveer de kal- koenspiesjes erbij en giet de saus erover. Bestrooi met de uitjes.
Variatie
• Geen sugarsnaps? Neem dan peultjes. • Neem kip- in plaats van kalkoenfilet. • Roerbak de Chinese kool eerst en voeg deze dan pas toe aan de mie.

Voedingswaarde

eiwit
43 g
koolhydraten
95 g
vet
18 g
Kcal
735