1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoenvinken met cranberryvulling

Kalkoenvinken met cranberryvulling

Kalkoenvinken met cranberryvulling product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kalkoenfilets
  • zout en versgemalen peper
  • 100 g roomkaas naturel
  • 100 g cranberrycompote
  • 1 theel. gehakte verse tijm of mespuntje gedroogd
  • vloeibaar bakproduct
  • scheutje witte wijn of witte port
  • 100 ml gevogeltefond of kippenbouillon
  • takjes tijm voor garnering
  • plasticfolie
  • prikkers of keukengaren
Bereiden
Druk de kalkoenfilets tussen het plasticfolie iets platter. Bestrooi ze met zout en peper. Meng de roomkaas met cranberrycompote en gehakte tijm. Verdeel dit over het midden van de kalkoenfilets en rol ze op. Zet ze vast met prikkers of met keukengaren. Bak ze in het bakproduct op halve stand rondom lichtbruin en gaar in circa 12 minuten. Schep ze uit de pan, voeg een scheutje wijn en de fond bij het bakvet en kook 2 minuten. Serveer de kalkoenvinken met de jus en gegarneerd met een takje tijm.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 320
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie