Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaneelbroodjes met walnoot

Kaneelbroodjes met walnoot

Kaneelbroodjes met walnoot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram boter koud
  • 150 milliliter melk
  • bloem om te bestuiven
  • 3 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram gepelde walnoten grof gehakt
  • 1 ei losgeklopt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng het bakmeel en kaneel met 70 gram van de boter, in stukjes, en zout tot een grof kruimeldeeg en giet de melk erbij. Kneed dit tot een soepel deeg (in een keukenmachine of met de hand). Rol het deeg tot een dunne lap uit op een met bloem bestoven werkblad. Vermeng de resterende (zacht geworden) boter met de suiker en smeer dit uit over het deeg. Houd 1 eetlepel achter. Verdeel de helft van de gehakte walnoten over een derde van de deeglap en vouw het resterende deeg eroverheen. Bestrijk dit met de resterende suikerboter en verdeel de rest van de walnoten erover. Vouw nu het laatste stuk deeg terug over de walnoten. Snijd de rol in 4 of 8 gelijke stukjes en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de stukjes rondom met het losgeklopte ei en bak ze in 20 à 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Lekker met chocolademelk of koffie.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
68 g
vet
31 g
Kcal
610