1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaneelflensjes met gestoofde abrikozen

Kaneelflensjes met gestoofde abrikozen

Kaneelflensjes met gestoofde abrikozen product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 2 kardemompeulen of 1 theelepel poeder
  • 1 vanillestokje opengesneden
  • 100 milliliter witte wijn
  • 2 eetlepel suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel kan
  • 2 eieren
  • 500 milliliter melk
  • boter of vloeibaar bakproduct
Voorbereiden
Zet de abrikozen op met de kardemom, vanillestokje, wijn en suiker en laat afgedekt op lage stand circa 15 minuten zachtjes koken. Maak ondertussen het flensjesbeslag: vermeng de bloem met een snuf zout en de kaneel en klop er de eieren een voor een door. Klop de melk er geleidelijk bij tot een glad beslag en laat dit even rusten. Laat de abrikozen in het sap afkoelen tot lauw.
Bereiden
Verwarm steeds een klein beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat de pan goed heet worden. Giet wat beslag in de pan en laat het met ronddraaiende beweging goed verdelen. Bak op hoge stand 8 dunne flensjes aan beiden kanten goudbruin. Leg op elk flensje een paar abrikozen en vouw het flensje in vieren. Giet er nog een klein beetje kookvocht overheen en bestrooi met poedersuiker. Lekker met roomijs of mascarpone.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 495
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie