Kaneelkip met vijgen op een prikker - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaneelkip met vijgen op een prikker

Kaneelkip met vijgen op een prikker

Kaneelkip met vijgen op een prikker product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g kipfilet, in gelijke blokjes
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 7 gedroogde vijgen
  • zout
  • versgemalen peper
  • mooie basilicumblaadjes
  • houten of metalen kleine prikkers
Bereiden
Vermeng de blokjes kip met de specerijen, olie en honing. Leg de vijgen in een kommetje en giet er kokend water op. Verwarm een koekenpan en bak de kip op middelhoge stand om en om bruin en gaar. Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper. Giet de vijgen af en snijd ze doormidden. Steek ze aan een prikker en zet ze samen met een basilicumblaadje rechtop op een stukje kip. Serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
12 g
vet
5 g
Kcal
140