1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaneelrolletjestaart met rozijnen

Kaneelrolletjestaart met rozijnen

Kaneelrolletjestaart met rozijnen product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g mix voor witbrood
  • 125 ml lauw water
  • 125 ml volle melk (Melkan)
  • 200 g boter (zacht)
  • 1 ei
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 2 theel. kaneelpoeder
  • 125 blanke rozijnen
  • bloem om te bestuiven
  • 75 g kristalsuiker
  • springvorm of ovenvaste schaal met hoge rand Ø 24 cm
  • vershoudfolie
Voorbereiden
Bereid het deeg met water, melk, 50 gram boter en 1 ei volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg na het kneden 15 minuten afgedekt rusten. Meng voor de vulling bruine basterdsuiker, kaneelpoeder en rozijnen.
Bereiden
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van circa 30x50 cm. Leg de lange kant aan de voorzijde. Bestrijk de deeglap met 75 gram boter. Verdeel het suiker-kaneel-rozijnenmengsel erover maar laat de onderste rand 3 cm vrij. Rol het deeg vanaf de bovenzijde op en plak de onderste zijde met water op de rol vast. Snijd de rol in 12 gelijke delen. Bestrijk de bakvorm royaal met 50 gram boter en strooi er kristalsuiker over. Zet de deegrolletjes rechtop naast elkaar in de bakvorm. Laat ze afgedekt met vershoudfolie 30 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk de taart als deze nog warm is met de rest van de boter. Haal de taart warm uit de vorm en eet hem lauwwarm.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 110 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 770
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie