Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaneeltaart met appel en pecannoten

Kaneeltaart met appel en pecannoten

Kaneeltaart met appel en pecannoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 125 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 150 milliliter zure room
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepel bloem
  • 3 eetlepel bruine basterdzuiker
  • 3 eetlepel gehakte pecannoten
  • 1 theelepel koek- of speculaaskruiden
  • 2 appels geschild in dunne plakjes of blokjes
  • 2 eetlepel honing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter, suiker en kaneelpoeder met de mixer romig. Mix de eieren er één voor één door. Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de vorm. Meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. Schud om met de appels en verdeel deze vulling over het beslag in de vorm. Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het beslag gaar is. Besprenkel de taart met honing en serveer warm of koud.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
66 g
vet
27 g
Kcal
545