1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kapucijners met appelrelish

Kapucijners met appelrelish

Kapucijners met appelrelish product foto
  • Ingredienten:

  • 340 gram jonge kapucijners (pot of blik)
  • 2 eetlepel arachideolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 theelepel chilipoeder of paprikapoeder
  • 150 gram ontbijtspek in plakjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • voor de appelrelish:
  • 2 appels geschild, in miniblokjes
  • 50 milliliter appelsap
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
Bereiden
Giet de kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Meng de ingrediënten voor de appelrelish. Verhit de olie en fruit hierin de ui met chilipoeder. Rooster in een droge hete koekenpan de plakjes ontbijtspek krokant. Schep de kapucijners door de uien en voeg zout en peper toe. Serveer het gerecht met de plakjes ontbijtspek erop en de appelrelish erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 420
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie