In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kapucijners met gehaktballetjes

Kapucijners met gehaktballetjes

Kapucijners met gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 100 g dungesneden gerookte ontbijtspek, fijngesneden
  • 1 eetl. gehaktkruiden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2-3 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 blik jonge kapucijners à 500 g
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes selderij, fijngehakt
  • 20 g koude boter
  • versgemalen peper
Bereiden
Vermeng het gehakt met het ontbijtspek,kruiden, ei en paneermeel en rol er kleine balletjes ter grootte van een walnoot van.Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.Verwarm het bak product en bak de balletjes rondom aan. Schep ze uit de panen fruit in het overgebleven bakvet de ui incirca 5 minuten goudbruin en zacht. Laatde kapucijners uitlekken en voeg deze samen met de balletjes toe aan de uien. Laat met het deksel op de pan nog 10 minuten op lage stand doorwarmen. Bestrooi op het laatste moment met de gehakte kruiden.Voeg de boter toe en schep alles nog eens door tot de boter gesmolten is. Breng op smaak met peper.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
21 g
vet
50 g
Kcal
690