In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Karbonade met abrikozensalsa

Karbonade met abrikozensalsa

Karbonade met abrikozensalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 5 eetl. olijfolie
  • 4 karbonades
  • 450 g krieltjes, voorgekookt
  • 750 g broccoli, in roosjes
  • zout
  • voor de abrikozensalsa:
  • 4 eetl. abrikozenjam
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
Bereiden
Boen de sinaasappel schoon, snijd reepjes voor de garnering en rasp 1 theelepel van de schil. Meng de rasp met geperste knoflook, komijn en 3 eetlepels olijfolie en bestrijk het vlees ermee. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd ze in stukjes. Meng ze met de abrikozenjam en de peper tot een salsa. Bak de aardappelen in de rest van de olijfolie goudbruin. Kook de broccoli met zout beetgaar. Rooster het vlees 8-10 minuten in een grillpan of koekenpan. Keer het halverwege even om. Serveer het vlees met de salsa, gegarneerd met sinaasappelschilletjes, met de broccoli en gebakken aardappelen.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
37 g
vet
57 g
Kcal
810