Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Karbonade met citroenmosterd en wortelgratin

Karbonade met citroenmosterd en wortelgratin

Karbonade met citroenmosterd en wortelgratin product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 rib- of schouderkarbonades
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in plakjes
  • 500 g wortel, geschrapt, in plakken
  • 1 citroen
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. (grove) mosterd
  • 50 ml vleesbouillon (van tablet)
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • lage ovenschaal, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.Bestrooi het vlees met zout enpeper. Kook de aardappel- enwortelplakjes 5 minuten, giet zeaf en spoel er koud water over.Boen de citroen schoon, rasp deschil en pers de vrucht.
Bereiden
Meng 4 eetlepels olijfolie metzout, peper, knoflook, 1 theelepelcitroenrasp en 1 eetlepel citroensap.Leg de aardappel- en wortelschijfjesdakpansgewijs in deovenschaal en bestrijk ze met hetoliemengsel. Giet de rest eroverheen.Zet de schaal 15-20 minutenin de oven tot de inhoud goudbruinis. Verhit de rest van deolijfolie en bak hierin de karbonadesaan beide kanten 3 minuten.Meng 1 eetlepel citroenrasp en1 eetlepel sap door de mosterd.Voeg de bouillon bij de karbonadesen laat ze nog 5 minutengaren. Serveer het vlees met decitroenmosterd er apart bij enmet de wortelgratin, bestrooidmet bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
28 g
vet
31 g
Kcal
515