1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Karbonade met mosterdjus en gegrilde witlof

Karbonade met mosterdjus en gegrilde witlof

Karbonade met mosterdjus en gegrilde witlof product foto

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten:
  • 600 gram Kruimelige aardappels
  • 2 eetlepel Boter of margerine
  • 2 eetlepel olie
  • 4 ribkarbonades
  • 2 eetlepel grove mosterd
  • 500 gram witlof
Bereiden
Kook de aardappels in ruim water met zout gaar. Verwarm de boter met 1 eetlepel olie en bak hierin de karbonades om en om in circa 10 minuten gaar. Neem ze uit de pan en roer de mosterd en een paar eetlepels water door het bakvet. Leg de karbonades terug in de pan en warm nog een paar minuten door. Snijd ondertussen de stronkjes witlof in de lengte doormidden en bestrijk ze rondom met olie. Verwarm een grillpan en gril de witlof in circa 10 minuten aan beide kanten mooi bruin. Giet de aardappels af en laat ze uitstomen. Bestrooi de witlof met zout en peper en serveer met de aardappels en het vlees. Schep er een lepel mosterdjus over.

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4