In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Karbonades gemarineerd met donker bier

Karbonades gemarineerd met donker bier

Karbonades gemarineerd met donker bier product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 140 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 schouderkarbonades
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 jeneverbessen
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 flesje donkerbruin bier
Voorbereiden
Leg de karbonades in een platte schaal en verdeel de kruiden, jeneverbessen en knoflook erover. Meng de suiker met de olijfolie en het bier en giet dit over het vlees. Dek af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
Dep het vlees droog en rooster het in circa 15 minuten aan beide kanten bruin onder de grill. Bestrijk het tussendoor een paar keer met de marinade. Lekker met een spinaziesalade en aardappels met rozemarijn uit de oven.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
1 g
vet
16 g
Kcal
245