1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Karbonades in pikante saus

Karbonades in pikante saus

Karbonades in pikante saus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 schouder- of ribkarbonades
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 50 g gerookt ontbijtspek, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 Spaanse pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 theel. rozemarijnnaaldjes
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 4 rijpe trostomaten, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven op 180°C. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verwarm de olie en bak het vlees op hoge stand aan beide kanten goed bruin. Neem de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaaltje. Bak in de pan de spekjes uit op middelhoge stand en voeg de ui toe. Fruit in circa 5 minuten zacht en bruin. Voeg de knoflook, pepers en rozemarijn toe en bak nog enkele minuten op lage stand. Voeg als laatste de tomaten­puree en tomaten toe, roer goed door en laat het geheel circa 10 minuten sudderen. Zet ondertussen het vlees nog 5 à 8 minuten in de oven om goed gaar en knapperig te bakken. Serveer de karbonades met de saus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie