Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kardemombosbessencake

Kardemombosbessencake

Kardemombosbessencake product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g suiker
  • 1 sinaasappel, schoongeboend en geraspt
  • 2 eieren
  • 2 theel. kardemom
  • 1 theel. vanille-essence
  • snufje zout
  • 125 g bloem
  • 100 g gesmolten boter
  • 100 g bosbessen (eventueel uit de diepvries)
  • 20 g geschaafde amandelen
  • taartvorm 20 cm Ø, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de suiker in een kom en voeg de sinaasappelrasp toe. Klop de eieren er een voor een doorheen, tot ze volledig zijn opgenomen. Meng de kardemom, vanille-essence en het zout erdoor. Spatel dan de bloem erdoor en daarna de gesmolten boter en de bosbessen. Doe het beslag in de taartvorm en maak de bovenkant glad. Verdeel de amandelen over de bovenkant en zet de cake 45 minuten in de het mid-den van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
75 g
vet
26 g
Kcal
570