Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kark b’tamar wa jowz (dadel-walnootkoekjes)

Kark b’tamar wa jowz (dadel-walnootkoekjes)

Kark b’tamar wa jowz (dadel-walnootkoekjes) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram boter
  • 150 gram dadels, zonder pit, zeer fijngehakt
  • 150 gram walnoten, zeer fijngehakt
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • mespunt kaneelpoeder
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • evt. koekjesvorm met decoratie
Bereiden
Laat de boter smelten, maar niet verkleuren. Meng de dadels, walnoten, suiker, kaneel en het bakmeel in een kom. Roer de gesmolten boter erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het deeg en druk ze eventueel in een gedecoreerde koekjesvorm. Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster en serveer met thee of koffie. Bewaar de koekjes eventueel in een koektrommel.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
108 g
vet
77 g
Kcal
1190