1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Katenvinken met puntpaprika en rode peper

Katenvinken met puntpaprika en rode peper

Katenvinken met puntpaprika en rode peper product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode (punt)paprika, zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 150 gram katenspek
  • 50 gram boter of 3 eetl. olijfolie
Bereiden
Meng het rundergehakt met zout, peper, de paprika, sjalotjes, knoflook, rode peper, ei en paneermeel. Vorm hier met vochtige handen stevige rolletjes van. Wikkel er royaal, eerst in de lengte en dan in de breedte, katenspek omheen. Verhit de boter en bak hierin de katenvinken rondom goudbruin. Voeg een scheutje water toe en gaar circa 15 minuten. Lekker met gekookte aardappels en spruitjes.
Variatie
Vervang katenspek door bacon of ontbijtspek.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 540
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie