1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kattentongen

Kattentongen

Kattentongen product foto
  • Ingredienten:

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gram pure chocolade
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verhit de oven voor op 200°C. Klop de boter met de poedersuiker in circa 2 minuten romig met een mixer. Voeg de eiwitten toe en klop 1 minuut tot ze goed zijn opgenomen. Voeg de bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe en klop alles nog circa 1 minuut tot een luchtig beslag. Vul de spuitzak met het beslag en spuit gelijkmatige repen van 1 bij 6 centimeter op de bakplaat, met een tussenruimte van 5 centimeter. Bak de kattentongen in het midden van de oven in 6-7 minuten gaar met een lichtbruin randje. Laat afkoelen. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Doop een uiteinde van de kattentongen in de chocolade en laat afkoelen.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 110
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie