Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kattentongen

Kattentongen

Kattentongen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gram pure chocolade
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verhit de oven voor op 200°C. Klop de boter met de poedersuiker in circa 2 minuten romig met een mixer. Voeg de eiwitten toe en klop 1 minuut tot ze goed zijn opgenomen. Voeg de bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe en klop alles nog circa 1 minuut tot een luchtig beslag. Vul de spuitzak met het beslag en spuit gelijkmatige repen van 1 bij 6 centimeter op de bakplaat, met een tussenruimte van 5 centimeter. Bak de kattentongen in het midden van de oven in 6-7 minuten gaar met een lichtbruin randje. Laat afkoelen. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Doop een uiteinde van de kattentongen in de chocolade en laat afkoelen.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
12 g
vet
6 g
Kcal
110