1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kedgeree

Kedgeree

Kedgeree product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g gerookte makreelfilet (Vismarine)
  • 50 g boter of 4 eetl. arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g rijst
  • 1 theel. kerriepoeder
  • ca. 500 ml visbouillon (van tablet)
  • 2 eetl. citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eieren, hardgekookt, gepeld en in partjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
Voorbereiden
Snijd de makreelfilet in kleine stukjes.
Bereiden
Verhit de boter of olie, fruit de ui en voeg de rijst toe. Roerbak tot de korrels glanzen. Schep de kerriepoeder erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst in 15-20 minuten gaar worden. Schep citroensap, zout en peper en de makreel erdoor. De kedgeree hoort iets vochtig te zijn. Serveer het gerecht gegarneerd met de eipartjes en peterselie.
Variatie
Vervang de makreel door forel (Vismarine).
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 675
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie