Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kefta in tomatensaus met ei

Kefta in tomatensaus met ei

Kefta in tomatensaus met ei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram rund- of lamsgehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 witte boterham, zonder korstjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel tomatenpuree
Bereiden
Meng het gehakt in een kom met het losgeklopte ei, de ui, de helft van de verse koriander, de specerijen en de ketchup. Laat het brood in een beetje water weken en knijp het uit. Voeg toe aan het gehakt en kneed alles goed door elkaar. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en rol er 16 kleine balletjes van. Leg ze afgedekt in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de knoflook en oregano langzaam op een lage stand. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat op een lage stand zonder deksel circa 15 minuten sudderen. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze circa 15 minuten hoog in de oven. Leg de balletjes daarna in de tomatensaus en schepgoed door. Maak met een lepel 4 holletjes in de saus tussen de balletjes en breek hier steeds 1 ei boven. Leg het deksel op de pan en laat de eieren in circa 10 minuten stollen.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
13 g
vet
40 g
Kcal
575