1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kefta met koriander-muntsaus

Kefta met koriander-muntsaus

Kefta met koriander-muntsaus product foto
  • Ingredienten:

  • voor de kefta:
  • 500 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels fijngehakte muntblaadjes
  • 3 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 eidooier
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • voor de saus:
  • 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 4 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
  • 250 gram couscous
Bereiden
Meng voor de kefta het gehakt met 1 eetlepel munt, 1 eetlepel koriander en de overige ingrediënten. Vorm er balletjes zo groot als een walnoot van en zet even in de koelkast. Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember. Voeg 250 ml water en de rest van de koriander en munt toe en verwarm circa 10 minuten. Leg de balletjes in de saus en laat circa 15 minuten zachtjes garen. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kefta met de saus, couscous en eventueel citroenpartjes.
Variatie
Lekker met een salade van geraspte wortel, peterselie en rozijnen met een dressing van arachideolie, citroensap en honing.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 54 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 680
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie