Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerrieballetjes met couscous

Kerrieballetjes met couscous

Kerrieballetjes met couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sneetje witbrood zonder korst
  • 4 eetlepel melk
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tomaatstukjes op sap
  • 2 gele paprika\'s zonder zaadjes en in stukjes
  • 125 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 300 gram couscous
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
Bereiden
Week het witbrood in de melk. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, kerriepoeder, zout, peper, ei en het geweekte brood. Vorm er 16 balletjes van en bak ze in 3 eetlepels olijfolie in 7 minuten rondom bruin. Schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie bij het bakvet. Bak hierin de rest van de ui en knoflook, voeg de tomaatstukjes met sap en de paprika toe en stoof 10 minuten. Schep de yoghurt en paprikapoeder erdoor en leg de gehaktballetjes erin. Verwarm nog 5 minuten. Wel intussen de couscous. Serveer de balletjes met de saus bij de couscous en bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
75 g
vet
42 g
Kcal
865