1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 stukje gemberwortel van 3 cm, geraspt
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 8 dl visbouillon
  • 2 lente-/bosuitjes, in schuine reepjes
  • 200 g Hollandse garnalen
  • voor de zeezoutstengels:
  • bloem
  • 2 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, geklutst
  • grof gemalen zeezout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, gem-ber en kerriepoeder. Giet de bouillon erbij en laat zachtjes 10 minuten tegen de kook aan trekken. Rol voor de zeezoutstengels de deeglapjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ze 1,5 keer zo lang zijn. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Snijd de plakken in 2 cm brede repen en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de repen met ei en bestrooi ze met zeezout. Bak de deegrepen circa 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Voeg de bosui toe aan de soep. Verdeel de garnalen over borden of kommen. Giet de hete bouillon erop en serveer de zeezoutstengels erbij.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 200
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie