Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 stukje gemberwortel van 3 cm, geraspt
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 8 dl visbouillon
  • 2 lente-/bosuitjes, in schuine reepjes
  • 200 g Hollandse garnalen
  • voor de zeezoutstengels:
  • bloem
  • 2 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, geklutst
  • grof gemalen zeezout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, gem-ber en kerriepoeder. Giet de bouillon erbij en laat zachtjes 10 minuten tegen de kook aan trekken. Rol voor de zeezoutstengels de deeglapjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ze 1,5 keer zo lang zijn. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Snijd de plakken in 2 cm brede repen en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de repen met ei en bestrooi ze met zeezout. Bak de deegrepen circa 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Voeg de bosui toe aan de soep. Verdeel de garnalen over borden of kommen. Giet de hete bouillon erop en serveer de zeezoutstengels erbij.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
11 g
vet
11 g
Kcal
200